Főszereplők:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2010. december 24., péntek

Mikulásváros

Csak hogy ne legyen unalmas a napunk, na meg hogy egy kicsit ráhangolódjunk végre a karácsonyra, délután Drámára mentünk. Évek óta hagyomány már, hogy december elejétől Mikulásvárossá válik a város főtere, karácsonyi vásárral, kiállítással, a gyerekek szórakoztatására felállított különféle bódékkal. Van mesemondó sarok, kreatív, kézműves foglalkozások, karácsonyi dísz készítés, Mikulásposta, körhinták, játéksarkok, ismeretterjesztő filmvetítés és még sorolhatnám. A legnagyobb attrakció pedig természetesen a Mikulás házikója, ahol a gyerekek apró ajándékokat kapnak a Mikulástól és az ölébe ülve fényképezkedhetnek is. A tér közepén felállított hatalmas színpad gondoskodik a változatos programokról, előadásokról, koncertekről, míg a rendezvény egész területén jelmezes mesefigurákkal lehet találkozni. A felnőttek öröméről pedig a sültkolbászárusok és a forraltboros bodega gondoskodik. Tiszta otthoni feeling!!! Főleg, hogy még a kavalai magyar barátnőimmel együtt tettük meg ezt az egész délutánt kitöltő programot! 
A karácsonyi hangulat valahogy mégiscsak váratott magára. Talán a tavaszias idő teszi? Vagy az a szomorú tény, hogy a tökéletes szervezés és a színes programok ellenére is szinte kongott az egész tér? Pedig tavaly ilyenkor mozdulni is alig lehetett a tömegtől. A válság még itt is nagyon érezteti a hatását, és ez nagyon nyomasztóan hatott ránk. Na de most nincs itt az ideje a kesergésnek, inkább álljon itt néhány kép ízelítőül: 

Az arcfestés volt az egyik legnépszerűbb program

Mikuláslánynak festették

A Mikulás háza

Ugye, hogy mégiscsak van igazi Mikulás?

Ropog a tűz a Mikulás házában

Néhányan a gyerekeink közül :-))

Az "Álomváros" egy része...

... és egy másik...

Fellegvár

Körhinta

Hogy mi köze a dínónak a karácsonyhoz? Hát izé... azt én sem tudom (illetve csak sejtem, hogy a thessalonikii dinoparkot akarták reklámozni, de miért pont itt és most?), de Stefanos élvezte :-D

Betlehem

A királyi pár :-D Avagy elvan a felnőtt is, ha játszik :-P
Aki többet szeretne tudni a dramai  karácsonyi "Álomvárosról", az megnézheti ITT

Nincsenek megjegyzések: