Főszereplők:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2010. október 28., csütörtök

Nemzeti ünnep 2.

Holnap, azaz már ma, október 28-án Görögország egyik nagy nemzeti ünnepét tartja. 1940-ben az akkori miniszterelnök, az ismerősen csengő nevű Metaxas :-)) ezen a napon utasította vissza Mussolini ajánlatát, miszerint adják át harc nélkül a görög területeket a fasiszta olasz hadseregnek. Metaxas NEMet mondott, ezzel a görögök is belekeveredtek a második világháború örvényébe. A mai nap tehát a NEM, a nemzeti ellenállás ünnepe. Ahogy már említettem, már szerdán sem volt tanítás, csak ünnepséget tartottak az iskolában. Aranyosak voltak a gyerekek, a partizánháborúból adtak elő részleteket, Stefanos volt a csapat vezére, ez a gyerek tényleg parancsolgatásra termett :-)))) Sajnos a fényképek nem lettek túl jók, de majd a videót megpróbálom feltölteni ide. Kapott katonai jelvényt is, fel kellett varrnom az ingére. Mikor meglátta, megkérdezte, biztos, hogy így kell ennek lennie? Kicsi fiam, "csak" 10 éve vagyok katonafeleség, szerinted hány ilyen jelvényt varrtam már fel életemben???  :-D
Holnap pedig a szokásos felvonulás. A március 25-i másik nagy nemzeti ünneppel kapcsolatban már írtam róla, hogyan működik a dolog, most ugyanez lesz a forgatókönyv. Hacsak el nem veri az eső... Mert most így éjszaka igencsak döngeti az ablakokat a szél, és esik is rendesen, nem tudom, mi lesz így ebből :-(( Pedig annyira készültek rá szegény gyerekek, de ha ilyen hideg lesz, ki nem csapom őket az utcára, mondhat bárki bármit (mellesleg más sem fogja, tehát nem a nagy nemzeti öntudat hiányáról van szó részemről...).
Van egy másik bánatom is: a múlt héten vettem nekik új felvonulós cipőt, mert a régit már naná, hogy kinőtték, és erre az egy-két alkalomra az embernek igencsak fáj a szíve ennyi pénzt kiadni, de hát mit lehet tenni? De legalább meglenne, de nem találom sehol!!!! Lehet, hogy a nagy vásárolgatás közben elhagytuk valahol?? Az ideg megöl!!! Ezért most inkább szurkolok a rossz időnek!! 


Nincsenek megjegyzések: